Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home2/informat/public_html/wp-content/plugins/seo-ultimate/modules/class.su-module.php on line 1195
Drie diëten vergeleken

Drie diëten op een rijtje

Het kan soms handig zijn om diëten met elkaar te vergelijken. Goede diëten worden niet zo vaak meer met elkaar vergeleken, omdat ze vaak heel erg ver uit elkaar liggen. In dit artikel wordt daar verandering in aangebracht. Drie belangrijke diëten, die totaal verschillend zijn, worden met elkaar vergeleken. Achtereenvolgens zijn dat het Weight Watchers dieet, het Atkins dieet en het Weight Care dieet. Doe er je indrukken mee op en bepaal zelf welk dieet je wel eens uit zou willen proberen. Laat dat gerust in een reactie aan ons weten, dan kunnen we de balans goed op maken.

 

Weight Watchers

Als je Weight Watchers noemt hebben veel mensen daar wel een idee bij. Oudere mensen zien clubjes vrouwen voor zich die in de plaatselijke vereniging bij elkaar komen en in gesprek gaan met elkaar. Het idee van Weight Watchers is al ruim een halve eeuw oud. Oorspronkelijk komt Weight Watchers uit Amerika, waar het door huismoeder Jane Nidetch werd uitgedacht. Zij wilde afvallen en kreeg mensen mee in haar idee om punten te tellen voor de voeding die je binnenkrijgt. Vette producten krijgen meer punten dan vetarme producten, evenals koolhydraten meer punten krijgen dan eiwitrijke producten. Op die manier kun je met een puntentelling afvallen. Het voordeel daarvan is dat je heel veel lekkers mag eten, als je dan maar andere dingen laat staan. Je mag niet over je punten heen voor een dag, maar je mag wel punten meenemen van andere dagen. Handig voor de kerstdagen.

Onderstaand filmpje laat zien hoe het Weight Watchers dieet kan helpen om af te vallen:

 

Atkins dieetHet Atkins dieet

Koolhydraten zijn volgens het Atkins dieet de belangrijkste oorzaak van overgewicht. Obesitas en overgewicht komen doordat mensen koolhydraten zijn gaan eten. Ter kennisgeving: koolhydraten zitten veel in pasta (spaghetti, macaroni) en in brood. Ze zijn een toevoeging omdat het met machines makkelijker is koolhydraten te verwerken en op grote schaal voedsel te produceren. De gedachte van het Atkins dieet is dat je vanzelf af kan vallen als je er maar voor zorgt dat je zo min mogelijk koolhydraten binnenkrijgt.

Dit is de voedselpiramide die het Atkins dieet nastreeft:

Voedselpiramide van Atkins

Het Atkins dieet geeft je daar richtlijnen voor door recepten te geven die koolhydraatarm zijn en juist weer eiwitrijk. Leuk details is dat de meeste bekende eiwitdiëten en koolhydraatarme diëten losjes of grotendeels gebaseerd zijn op het gedachtegoed van Atkins.

 

Weight CareWeight Care

Het idee achter Weight Care (zorg voor je gewicht) is dat je maaltijden vervangt. Weight Care is dan ook een bedrijf dat zorgt voor maaltijdvervangers. Denk daarbij aan repen, shakes en ga zo maar door. Een Weight Care dieet is erop gericht dat je een bepaald aantal kilo wil verliezen en Weight Care adviseert dan welke producten (vaak van Weight Care zelf) je zou moeten eten om dat gewicht ook daadwerkelijk te bereiken. Veel van de producten zijn shakes met allerlei smaakjes. Weight Care is vooral populair bij mensen die een druk bestaan leiden en weinig tijd hebben om effectief met het afvallen bezig te zijn. Het voordeel van Weight Care is dat je afvalt zonder dat je echt honger hebt, want de shakes en repen zijn erg voedzaam. Weight Care is in Nederland en België gewoon te verkrijgen via de drogisterij. Ook veel supermarkten verkopen producten van Weight Care. Tevens is het goed mogelijk en makkelijk om via internetwinkels producten van Weight Care te bemachtigen.

 

Kies jouw dieet

Drie belangrijke diëten waarop veel andere diëten hun basis hebben gelegd. Het Weight Watchers dieet, het Atkins dieet en het Weight Care dieet hebben allerdrie een eigen invalshoek. Bij Weight Watchers gaat het erom dat je lekker moet kunnen blijven eten, maar dat je dit wel gedoceerd moet doen. Bij Atkins gaat het erom dat je mindert met koolhydraten en bij Weight Care gaat het erom dat je een vol gevoel hebt en toch voldoende voeding binnenkrijgt, maar wel degelijk af kan vallen. Met deze drie toppers van diëten moet het voor jou niet lastig zijn om een keuze te maken, want welke past het beste bij jou?